18 Haziran 2010 Cuma

Mehmet'in Beslenmesi

İlk zamanlar Mehmet'in beslenme çantasından çıkardığı kocaman ekmeği gördüğümüzde çok şaşırırdık. Sonra alıştık alışmasına da yine de onun yemek yiyişini izlemekten kendimizi alamıyorduk. Tabi bunu gizlice yapardık. Çünkü kendini seyrettiğimizi farkettiğinde bize kızar ve küserdi.
Mehmet ufak tefek, zayıf bir çocuktu. Hergün okula bütün bir ekmek getirirdi. Ekmeğin boyu neredeyse kendi kadardı. Beslenme saatinde o koca ekmeği ısıra ısıra yemeye başlardı. Beslenme zamanı bittiğinde ekmeğin yarısını dahi bitirememiş olurdu. Zaten ekmeğinin tamamını bitirdiğini henüz hiç birimiz görememiştik. Sonra biz görmeden bitiriyor muydu, bitiremiyorsa kalan kısmını ne yapıyordu? Bunu da bilemiyorduk ve merak ediyorduk.
Birgün, beslenme getirmeyen bir arkadaşımız için öğretmen bizlerden bir peçetenin üzerine yiyecek topluyordu. Yiyeceği fazla olanların peçeteye koyduklarını o, beslenme getiremeyen arkadaşımıza verecekti. Mehmet de ekmeğinden bir parça koparıp peçeteye koydu.
O gün beslenme getiemeyi unutan İbrahim'di ve peçeteyle yiyecek de ona gitmişti. Tenefüste Mehmet bahçeye çıkınca İbrahim sınıftakilere ekmeğin sırrını anlatmış. Tabi ben sonradan öğrendim. Çünkü tenefüslerde top oynamak varken asla sınıfta durmam! İbrahim'e gelen Mehmet'in ekmeğinin arasında hiç bir şey yokmuş.İbrahim bunu gülerek anlatmış! Oysa öğrendiğimiz şeyin hiç de gülünecek tarafı yoktu.
Yazan : Münir Dinmez 

(Devamı var )

2 yorum: